Beste allemaal,

In de afgelopen jaren hebben onderzoekers, waaronder @Research_Capri, steeds meer aandacht besteed aan BDSM, waarbij aan het licht kwam dat een substantiële minderheid (of zelfs een meerderheid) van de mensen fantaseert over of deelneemt aan BDSM, dat BDSM-activiteiten leiden tot een toename van de binding tussen koppels en dat er meetbare veranderingen zijn in bewustzijn. Tot op heden is er echter geen onderzoek gedaan naar internationale en culturele verschillen in BDSM-interesses en -praktijken.

In een gezamenlijke inspanning van de Universiteit Antwerpen (België) en Northern Illinois University (VS) voert CAPRI een onderzoek uit om te onderzoeken hoe nationaliteit en cultuur BDSM-fantasieën en -activiteiten beïnvloeden, en hoe BDSM-interesses verband houden met andere soorten seksuele fantasieën.

Het onderzoek is volledig anoniem en duurt ongeveer 15-20 minuten. De vragen gaan over uzelf, uw interesses en uw ervaringen. Het onderzoek is goedgekeurd door de Fetlife Caretakers.

Gezien de survey in het engels is:

If you would like to participate, please follow this link: https://uantwerpen.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_bvCM7jZiTGZAkU6

Voor opmerkingen en discussie gaarne naar de writing van @Research_Capri gaan: https://fetlife.com/users/7111482/posts/7860584

Dank jullie wel voor jullie participatie!