Lieve leden, vrijwilligers, liefhebbers en geïnteresseerden,

Vorige update hadden we het nog over “nu de wereld steeds normaler begint te worden”. Inmiddels zijn we in anderhalve maand 4 nieuwe coronaverscherpingen verder. Natuurlijk zijn we gehouden aan de Vlaamse maatregelen, maar als de helft van de leden uit Nederland komt merk je daar natuurlijk ook van alles van.

Gelukkig is het zo dat we ons als vereniging eigenlijk vooral goedschiks staande hebben weten te houden.
Ondanks alle maatregelen die we te verwerken hebben, ondanks dat we geen enkele steun krijgen (een vereniging met enkel vrijwilligers heeft geen economische waarde), ondanks dat we bij elkaar opgeteld een jaar gesloten zijn geweest, ondanks dat we om de paar weken weer aanpassingen hebben moeten doen door wisselende regelgeving, niet zelden zonder financiële consequenties, ondanks dat alles zijn we er nog.
En met “we” bedoel ik niet alleen de immer gedreven groep vrijwilligers, maar ook alle leden. De club voelt als familie, en het is eerlijk waar een enorm fijn gevoel dat die familie bij elkaar blijft. Ook als het lastig is.

Nu denk je vast “Waarom dat verhaal? De crisis is toch al even bezig?”. Dat klopt, en we zitten nu al zo lang in deze situatie dat sommige dingen als oud nieuws gaan voelen. Maar juist daarom wil ik het even benoemen. Ik merk dat mensen soms vervallen in een soort van vanzelfsprekendheid. Natuurlijk staan die vrijwilligers er elke week, natuurlijk is er een uitgebreid buffet gekookt, natuurlijk doet iemand de afwas voor 30 personen, natuurlijk zijn alle inkopen gedaan, natuurlijk is de club schoongemaakt, ga zo maar door.

Dat is niet natuurlijk. Dat is dankzij minder dan 20 personen, die iedere week weer samen zorgen dat het voor elkaar komt.

Daar hoeven we echt geen medaille voor, maar ik benoem het omdat die vrijwilligers meer verdienen dan dat ze worden gezien als vanzelfsprekend.

Die vrijwilligers zijn namelijk ook moe. Die zijn inmiddels al anderhalf jaar samen elke keer weer aan het kijken hoe ze met de laatste wijzigingen in regelgeving om kunnen gaan. Hoe ze zorgen dat onze huiskamer, ons tweede thuis, een thuis kan blijven. En hoe stoer het ook klinkt dat we het allemaal redden: soms is het gewoon moeilijk.

Afgelopen weekend heb ik een super weekend gehad. Niet alleen waren er heel veel toffe mensen, en hebben we goed gepraat, en is er veel gespeeld. Ook stond iedereen, echt iedereen, om een kwartier voor sluitingstijd klaar om te helpen met opruimen.

Dat lijkt klein, maar betekent zoveel voor ons. Daarvoor bedankt, namens alle vrijwilligers. En laat me – naast de reminder dat we allemaal mensen zijn – jullie verzekeren dat we er echt voor blijven gaan. Fetish Club 78 zijn we samen, en als ik het zo zie blijven we dat ook nog heel lang.

En nu ik mijn hart weer even heb mogen luchten tijd voor de echte update 😉 We gaan het hebben over vrijwilligers, openingstijden, we lichten een aantal online en offline events uit en natuurlijk krijgen jullie ook een financiële update.

Vrijwilligers

We hebben een aantal geweldige aanvullingen voor het team mogen verwelkomen de laatste maand. Dat gezegd hebbende zijn we nog steeds hard op zoek naar versterking – de vrijdag staat of valt nu bij een enkele ziekmelding. Kom je vaker in de club en wil je op een vaste basis (1 of meer vrijdagen in de maand) wat bijdragen als vrijwilliger? Neem even contact op met ondergetekende (@KapiteinG).

Openingstijden

Toen we meer dan zes jaar geleden begonnen hebben we nog wel eens geschoven met de openingstijden, om te kijken wat werkt en wat niet. Maar in het afgelopen jaar hebben we zoveel moeten schuiven in openingstijden dat zelfs wij de weg af en toe kwijt zijn. Voor nu zijn de volgende tijden van toepassing:

Vrijdag: 18.00 uur – 23.00 uur
Zaterdag: 17.00 uur – 23.00 uur
Het restaurant is beide dagen open tot 21.00 uur, de bovenverdieping tot 22.30 uur.

Ga je naar een event? Zet jezelf op going, dan krijg je altijd een melding als de tijden om eender welke reden wijzigen.

YEINMEBYEIOK*

Your event is not my event but your event is ok 😉

Zoveel mensen zoveel wensen, en een van de dingen die we goed doen zijn speciale events die echt niche-doelgroep-specifiek zijn. Maar wat dan extra leuk is dat zijn de events waarop iedereen samen komt, en die doelgroepen elkaar ook ontmoeten. Daarom hier een totaal arbitrair, naar eigen inzicht gevormd lijstje met uitgelichte events:

Financiële zaken

Dankzij jullie donaties (ook fysiek, in de fooienpot bij de ingang) is het eerder genoemde gat van bijna 2.000 euro helemaal gedicht! Dankzij iemand die specifiek daarvoor doneert hebben we ook nog de achterstallige betalingen vanuit de lockdowns kunnen inhalen, daar is nu nog maar 1.250,- euro van over. Al met al doen we het dus best goed.
Natuurlijk moeten we toe naar een situatie dat de vereniging weer op “eigen kracht” verder kan. Dat betekent voor ons volledig kunnen draaien op de inkomsten per avond en de lidgelden. Daar zijn we nog niet, maar als vereniging moeten we ons er ook niet voor schamen dat we het samen redden – met de hulp van alle leden.

Dus met het risico om afgezaagd te klinken, alweer een enorm bedankt aan iedereen die in de afgelopen periode weer heeft geholpen. Samen houden we het vol!

Wil je ons steunen? Doe dan een donatie via onderstaande bankgegevens:

IBAN: BE36 7350 2089 3481
ten name van: 78 VZW
te plaats: Ham

of via Paypal: https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=DTVWQ2T3ZSR6C

of zoek de fooienpot in de club even op.

Wanneer je vragen hebt of op een andere manier wil en kan helpen, horen we graag van je!

Blijf veilig, gezond, en wees lief voor elkaar! Hopelijk zien we jullie snel op Discord en in de club!

Hartelijke groet namens alle vrijwilligers,

KapiteinG