Inclusiviteit. Het lijkt vanzelfsprekend in een vereniging als de onze. We willen een plek zijn waar iedereen diens kinks of fetisjes in alle vrijheid kan uiten en bespreken, zolang dat diezelfde vrijheid van anderen niet beperkt. Dus waarom een aparte pagina over inclusiviteit?

We zijn mensen, we maken fouten (ook onbewust), en we kunnen nou eenmaal niet aan de buitenkant zien hoe het met iemand gaat (al maken we onszelf dat nog wel eens wijs). Het zijn kleine dingen die het verschil kunnen maken, dus naast het reglement en de statuten houden we ook de volgende uitgangspunten hoog:

 • Respecteer elkaars kinks (YKINMKBYKIOK) – als het niets voor jou is maakt dat het niet raar, dan is het gewoon niet voor jou. Niemand spreekt graag met kinkshamers.
 • Laat elkaar vrij in elkanders beleving. Grapjes genoeg over de “One True Way” mensen, maar er is geen exclusieve manier waarop mensen iets moeten beleven.
 • Respecteer elkaars privacy. Dat betekent ook:
  – Mensen niet “outen” buiten de vereniging
  – Mensen niet online zoeken waar je ze niet bent tegengekomen (ga geen mensen van Fetlife opzoeken op Facebook bijvoorbeeld)
  – Nee accepteren. Als iemand aangeeft het ergens niet over te willen hebben dan is het niet belangrijk wat je bedoeling is, maar dan respecteer je dat gewoon.
 • Een aantal van onze leden heeft begeleiding of een hulphond. Die komen niet om uit te leggen waarom dat zo is, die komen net als jou om een avond zichzelf te zijn. Ook dat is een stukje privacy. (vanzelfsprekend: hulphonden nooit aaien of aanraken, ook niet vragen of dat mag)
 • We spreken in de club en op de Discord server niet over politiek of religie. Dagdagelijkse onderwerpen die enkel voor verdeeldheid zorgen kunnen elders besproken worden, maar hebben binnen onze vereniging geen plek.
 • Rustig plekje nodig? Ook als het buffet gesloten is houden we het restaurant open voor mensen die even in een omgeving met wat minder prikkels willen zitten.
 • Deze lijst kan op ieder moment nog aangevuld of verbeterd worden. In alle gevallen valt hetgeen we hier schrijven onder “aanwijzingen van de vrijwilligers” zoals in het reglement is beschreven.