kleine update op de writing: die verbouwingsplannen zijn nog niet concreet, dus geef juist nu je input 😉

Lieve leden, vrijwilligers, liefhebbers en geïnteresseerden,

Na een half jaar dachten jullie vast klaar te zijn met de writings door @KapiteinG, maar helaas! Dus zet je leesbril op of pak een kussen en laat je voorlezen, want we hebben weer een heerlijk stukje proza voor jullie.

Niet iedereen heeft het door, maar we zijn als VZW (vereniging zonder winstoogmerk, voor de Nederlanders onder ons) inmiddels al boven de 700 leden uitgegroeid. Dat maakt ons met recht de grootste “kleine” vereniging voor BDSM’ers en fetisjisten.

Die groei is enerzijds mogelijk omdat er meer events zijn gekomen, anderzijds is het zo dat de avonden zelf een stuk drukker zijn geworden. Waar we samen voor waken is dat we niet voor de massa gaan. Lid mogen worden is een voorrecht, en we blijven de ballotage aan de deur ook serieus nemen. Liever vijf gezellige mensen binnen dan 100 waarvan er één de sfeer verpest zeg ik vaak aan de deur.

Maar met de groei moeten we ook goed nadenken over hoe we “onze huiskamer”, Fetish Club 78, het plekje houden waar we ons thuis voelen. Achter de schermen gaan we aan de slag met het faciliteren van deze groei, maar daarbij horen we graag van jou wat volgens jou hetgeen is dat we moeten “bewaren” wanneer er een verbouwing komt. Wat maakt de club voor jou een thuis?

We horen je reacties graag onder deze writing, want de vereniging dat zijn wij allemaal – jij dus ook.

Help, mijn BDSM’er is klusser!

In deze aflevering van Help, mijn BDSM’er is klusser gaan we naar Fetish Club 78. Een fantastisch thuis voor veel mensen, maar ook een thuis waar we meer plek gaan realiseren om mee te groeien met het ledental.

Natuurlijk heeft de vereniging een Klusteam (vrijwilligers die samen zorgen voor onderhoud en instandhouding van de club) maar ook dat zijn mensen, en mensen hebben meestal niet onbeperkt tijd 😉 Aanvulling is altijd welkom, en waar nodig schakelen we uiteraard externe expertise in.

Er ligt nog geen concreet plan voor de uitbreiding. Sommige zaken zijn in gang gezet, andere zaken zijn echt nog in de “idee” fase, maar sluit je ogen en beeld je in:

  • De airco’s gaan eruit en maken plaats voor een centraal systeem voor alle ruimtes (ook het appartement naast de club).
  • De deur naar het terras vervangen we voor een nooddeur die altijd van binnenuit open kan.
  • De bar bij de speelvloer verdwijnt, waarmee er ruimte komt voor 4 tot 6 extra speelplekken beneden.
  • Waar nu vanaf de DJ booth tot in het restaurant een witte muur loopt komt de nieuwe bar.
  • Het buffet verdwijnt, hapjes / eten krijg je aan de bar, en de tafels en stoelen in het restaurant maken plaats voor gezellige zitjes waar iedereen kan ontspannen en socializen.
  • De rookruimte verdwijnt beneden, in plaats daarvan komt er een overdekt gedeelte op het terras buiten voor de rokers onder ons. Bij de huidige rookruimte komt een extra nooduitgang.
  • De omheining van het terras trekken we door tot voor het pand, en eindigt naast de inkom. Hierdoor krijgen we meer terrasruimte en kunnen de ramen voor weer open worden gemaakt, waardoor je vanaf de bar en de zitjes ook doorkijk hebt naar het terras.
  • De doucheruimte vernieuwen we (meer ventilatie)

En als we dan nog verder mogen dromen..

  • De tuin achter komt ook bij het terras, waarmee ook de kelder toegankelijk gemaakt kan worden
  • De kelder kan worden ingericht als speelruimte (nog eens 100 vierkante meter speelruimte erbij, met plafond net zo hoog als in de club)

Dit zijn geen kleinigheidjes, en het meeste op deze lijst zal dit jaar nog niet gebeuren. Maar wat ik er wel mee wil aangeven is dat we nog wel een tijdje vooruit kunnen wat groei betreft. Droom mee, en zoals eerder gezegd: geef vooral aan wat de club voor jou het tweede thuis maakt dat het nu is. Want dat moeten we natuurlijk bewaren 😉

Dineros, moneys, duiten, harde euro’s: Financiële update

De after-corona periode waarin we iedere eurocent om moesten draaien hebben we gelukkig achter de rug. Dat is dankzij de mensen die ons bezoeken, maar zeker ook nog voor een belangrijk deel dankzij de mensen die doneren. De inkom zelf zorgt dat de directe kosten worden gedekt, de extra steun die jullie geven zorgt dat we blijven groeien en de nodige aandacht kunnen geven aan pand en inrichting. Jullie weten de fooienpot goed te vinden (en doneren ook via de bank nog samen een leuk bedrag), en ook hulp door bijvoorbeeld via Trooper online te shoppen is helemaal super.

In het kader van transparantie hebben onze werkende leden (zie de statuten voor meer informatie over de lidmaatschapsvormen) altijd realtime inzicht in onze inkomsten en uitgaven. Jullie zijn inmiddels wel gewend dat we daar niet geheimzinnig over doen, en momenteel lukt het ons om circa 500 tot 1.000 euro per maand te “sparen”. Samen met een paar meevallende maanden komen we nu op een reserve van een kleine 19.000 euro (verwacht per 1 september).

Dat lijkt een boel geld (is het ook), maar gezien de uitgaven die eraan komen (kadastraal inkomen niet te vergeten) zitten we feitelijk nog niet ruim. Alle plannen en ideeën die er zijn zullen dus niet allemaal tegelijk uitgevoerd kunnen worden, maar het begin is er om in kleine stapjes verder te gaan. Daar mogen we samen best trots op zijn, want we komen van ver!

Dik compliment daarbij ook voor Team Boodschappen, want jullie weten elke euro het dubbele waard te maken lijkt het wel 😉

Wil je ons steunen? Doe dan een donatie via onderstaande bankgegevens:

IBAN: BE36 7350 2089 3481
ten name van: 78 VZW
te plaats: Ham

of zoek de fooienpot in de club even op.

inclusiviteit, privacy en respect

Vorige writing schreven we er al over, maar speciaal nog eens een klein kopje om jullie aan te moedigen deze toevoeging op onze regels en omgangsvormen te lezen.

De uitslag van de tofste vrijwilliger verkiezing 2023 is binnen!

Was je niet op de hoogte van deze verkiezing? Geen zorgen, ik heb unaniem de winnaars bepaald. En om het lekker cheesy te houden: Jullie hebben allemaal gewonnen!
Van de vrijwilligers voor de bar, de rondleidingen, het DM’en, de deur en het restaurant, tot de coördinatoren van de diverse teams, de mensen die helpen in het Discord team, het Klusteam, het Beursteam, het Social media-team, het Boodschappenteam, het Cleanteam, het Createam, de bestuurders en de incidentele invallers: jullie zijn meer dan goud waard!

Nu denk je als meelezer vast “wat een boel teams!”. Dat klopt. Maar ook al hebben we een toffe groep vrijwilligers, we kunnen altijd meer mensen gebruiken die mee willen blijven bouwen aan ons “tweede thuis”. Meld je dus vooral aan bij @Faylinny.

Tot slot

Hopen we natuurlijk jullie binnenkort allemaal terug te zien op de verjaardag! Vrijdag 8 september trappen we af, en op zaterdag beginnen we in de middag met een verjaardagseditie van de Pets, littles & ABDL Playground om vanuit daar door te stomen naar een speelavond als toffe afsluiter van het verjaardagsweekend. Voor de speelavonden is er ook nog een verkiezing, trek dus zeker je zwoelste outfit aan 😉

Nu kan ik nog wel een paar boeken volschrijven, maar laat ik volstaan met een dikke merci aan iedereen die het tot zover heeft gered de writing uit te lezen. Blijf jezelf, blijf gezond, en blijf erbij!

Hartelijke groet namens alle vrijwilligers,

KapiteinG