Tot dusver hadden we in de club als een van de weinige organisaties het beleid “volledig gevaccineerd zijn of even een thuistest doen”. Dat werkte erg goed, maar wees je ervan bewust dat we ons wel aan de nieuwe regels moeten houden.

Hierdoor ontkomen we dus ook niet meer aan het gebruik van de corona check app. Dit betekent ook dat een thuistest niet meer volstaat (maar door ons altijd nog van harte aangeraden zal worden ben je gevaccineerd) maar dat je dus een volledige vaccinatie moet hebben of een officiƫle testuitslag, en we deze moeten kunnen controleren aan de hand van de QR code in je (Belgische of Nederlandse) QR code app.

Dit is erg jammer, en volgens ons was ons eigen beleid een stuk degelijker, maar hier kunnen we niets aan doen. Het is dat of sluiten, want we kunnen geen risico lopen op boetes.

Zorg dus dat je dit op orde hebt, anders kom je voor niets.

Ook voor de duidelijkheid: Mondkapjes zijn enkel voor de vrijwilligers verplicht. Kom je als lid/bezoeker dan hoef je dus geen mondkapje op, maar voel je je daar prettiger mee mag het natuurlijk wel.

Even slikken en weer doorgaan, we gaan er gewoon weer een tof weekend van maken!