Lieve leden, vrijwilligers, fans en geïnteresseerden,

Deze writing staat niet los van deel 1: https://fetlife.com/users/4909743/posts/7195177

Heb je die nog niet gelezen, begin daar dan even. En 100 keer op het bord schrijven “ik zal geen proza van KapiteinG meer overslaan”.

Inmiddels is het laatste ministeriële besluit uitgekomen in België. Op basis hiervan (en de geldende protocollen) kunnen we alvast de volgende zaken laten weten:

Openingstijden

We hadden aangegeven dat we open zouden gaan op zaterdagen van 17 tot 22 uur, zondagen van 13 tot 18 uur, en dat we vrijdagen de Discord events houden.

Dit blijft grotendeels hetzelfde, echter vanwege de verruimde sluitingstijd passen we de zaterdagen aan naar 18 tot 23 uur.

De eerste zaterdag houden we 17 uur aan omdat er al mensen op hebben gepland, maar blijven we wel tot 23 uur open. Vanaf de eerste zaterdag is het dus gewoon van 18 tot 23 uur.

Buffet is weer toegestaan

Er mag weer gegeten worden (hoera), en dit blijft zoals jullie gewend zijn inbegrepen in de prijs. Wel blijft de plek in het restaurant beperkt in verband met de afstandsmaatregelen, en blijft het de bedoeling dat 1 iemand per bubbel/groep/tafel opschept voor de anderen.

In verband met de beperkte plaats zullen we met reserveringen voor het restaurant blijven werken. Bij binnenkomst krijg je te horen welke tijden je kan kiezen. Als iedereen heeft gegeten ruimen we buffet af, maar blijft het restaurant open voor wie even wat rustiger wil zitten.

De wijn is op

Nou ja niet helemaal, maar we zijn inmiddels druk bezig met inkopen doen om weer open te gaan. We moeten zuinig beginnen, dus aan iedereen die komende tijd voor het eerst weer komt: alle hulp is welkom. Trek die flessen die je cadeau hebt gekregen voor verjaardagen, kerstpakketten, relatiegeschenken en doorgeefcadeautjes uit het stof en geef ze af in de club.

We doen ons best om de voorraad weer helemaal op peil te krijgen, maar het kan zijn dat we af en toe nee moeten “verkopen”. Verkopen tussen aanhalingstekens want consumpties zijn nog steeds inclusief 😉

Douchen alleen wanneer het niveau onder code oranje zit

De douches mogen weer open, maar alleen wanneer het alarmniveau in Vlaanderen lager is dan code oranje. Dit is een uitdaging, want we kunnen nergens vinden wat het officiële alarmniveau is.. hulp is welkom.

Let wel: het gaat dus om wat België zelf zegt over België. Hoe Nederland België indeelt is minder relevant.

Hoera, polycules, packs en nieuwe relatievormen zijn nu ook een huishouden!

In het laatste besluit is het begrip “huishouden” verruimd. Het gaat niet langer om op hetzelfde adres wonen, maar een huishouden is nu ook wanneer mensen op verschillende adressen wonen maar een “nieuwe relatievorm” hebben. Dit betekent dat je dus in een groep van 4 bij elkaar mag zijn, maar wanneer jullie polycule groter is kan die ook gewoon bij elkaar zitten.

Doe ons wel een plezier: geef aan wanneer je samen met anderen komt. Wij kunnen niet ruiken wie met wie een relatie/vriendschap/band heeft, en het is jammer als je vervolgens niet bij elkaar kan zitten door ruimtegebrek.

Overige regels

De overige regels blijven ongeveer hetzelfde. We hoeven geen aparte registratie van bezoekers bij te houden, maar wel is het nog steeds afstand houden, masker dragen bij verplaatsingen, niet staand drinken, en brengen we drinken naar tafel toe want bestellen aan de bar mag niet.

Kijk voor een overzicht van komende events even in de vorige writing, en we zien jullie hopelijk allemaal snel! Volgende update (einde juni) zullen we laten weten hoe we er dan financieel voor staan, en hebben we hopelijk een beter beeld over wat deze gewijzigde openingstijden de vereniging brengen.

Lieve groet en blijf gezond,

Namens alle vrijwilligers van Fetish Club 78,

KapiteinG