Lieve leden, vrijwilligers, liefhebbers en geïnteresseerden,

Het is nog geen 10 januari, dus het mag nog:

Fantastisch, kinky, vrolijk, gelukkig en gezond 2023 gewenst!

Zo, dat is eruit. Jullie hebben ongetwijfeld het lezen alweer een beetje verleerd. Van maandelijks lappen proza om jullie op de hoogte te houden tijdens de coronacrisis, naar overzichtelijke updates met wat er allemaal aan leuke dingen te doen is in de club.

Het jaar 2022 is in veel opzichten een bijzonder jaar geweest. Waren we eindelijk weer volledig geopend na het vervallen van de coronamaatregelen, werden we onverwacht geconfronteerd met het verlies van @GoldMaster: [Vriend, vader, echtgenoot, familie, vrijwilliger][https://fetlife.com/users/4909743/posts/8178252]. Voor veel van ons zal die gedachte nog gepaard gaan met een traan. Maar hoe wrang ook, er school ook veel moois in de nasleep.

Op het afscheid hebben we met een enorme groep mensen laten zien dat waar we samen aan gebouwd hebben, met Goldmaster, ook echt een realiteit is geworden. Een hechte vereniging van mensen met meer diverse kinks en voorkeuren dan dat er kleuren in de wereld bestaan, jullie dus. Jullie waren er, voor elkaar, voor ons en voor Goldmaster.

Het jaar 2022 is ook het jaar dat @Faylinny de rol van vrijwilligerscoördinator op zich nam. Met een geheel eigen visie op de organisatie, en toch geheel binnen het gevoel waar we allemaal thuis bij zijn in de club. Iets wat zich loont, want we zijn met bijna 30 vrijwilligers sterk en een groeiend ledental (dit jaar zullen we naar verwachting de 600 aantikken) op de goede weg.

Ook hebben we dankzij het beursteam met @Dom1974 en het social media team met @Edge1981 ook een belangrijke uitbreiding gekregen qua zichtbaarheid buiten de club zelf. Want media optredens, lezingen op uni’s en interviews zijn tof ([helemaal met Faylinny][https://fetlife.com/users/4909743/posts/8715159]) maar daarnaast is direct contact met jullie voorwaardelijk om te zijn wie we zijn en te doen wat we doen.

Ik zal niet iedere coördinator en team gaan benoemen, maar wil je zien hoe we zijn opgezet kijk dan vooral eens op Glassfrog ([linkje in deze writing][https://fetlife.com/users/4909743/posts/8498841]. Wel wil ik zeggen dat alle vrijwilligers, van bar tot keuken, van klusteam tot cleanteam en van weekbeheer tot vertrouwenspersoon, hun gewicht in goud waard zijn. Voor die vrijwilligers allemaal een hele dikke pluim, want jullie maken de vereniging wat die is. Voor de meelezers: kijk ook eens naar die writing, want toffe nieuwe vrijwilligers blijven welkom 😉

Het jaar 2022 was ook het jaar dat we nieuwe [statuten][https://fetishclub78.be/wp-content/uploads/2022/06/Statuten_VZW_78_200522.pdf] kregen die veel duidelijker laten zien wat we doen, en dat we in aanvulling op het reglement voor in de club ook [veel duidelijker hebben geformuleerd hoe wij inclusiviteit zien][https://fetlife.com/users/4909743/posts/8945349].

Met nieuwe initiatieven vanuit de scene (zoals bijvoorbeeld [GirlsNight][https://fetlife.com/events/1189014]) is onze wens om de locatie van de club een veelzijdige landingsplek voor initiatieven in de scene te maken ook veel zichtbaarder geworden. Want niet ieder initiatief past binnen de vereniging, maar veel (en zeker als het niet commercieel is) kan wel op onze locatie.

De combitickets (als je in 1 weekend een 2e of 3e keer komt betaal je nog maar 10 euro bijdrage) zijn succesvol, en de beslissing om de jaarkaarten weer zonder maximaal aantal bezoeken te maken is ook goed ontvangen. Gezonde groei, toffe mensen en groot geworden door “klein” te blijven. Niet massaal en anoniem, maar juist kleinschalig en open naar elkaar.

De openstelling van het terras op drukkere dagen geeft ook ruimte aan die groei, en als we die “we doen het samen” mentaliteit kunnen vasthouden kunnen we op deze manier nog wel 100 jaar door 😉

Voor 2023 kan iedereen zich weer opmaken voor veel toffe events. Natuurlijk met onze jaarlijkse Reunion Party, de verjaardag, het Halloween event en de feestdagen, maar ook steeds meer met verjaardagen van leden, workshops en uitdagende thema’s. Ik heb er niet zomaar zin in, ik gloei ervan.

Dit thuis is van ons allemaal, en samen maken we het de vereniging die het moet zijn. Allemaal hartelijk dank dat jullie hier deel van zijn, worden of dat jullie ons gewoon steunen, en dat gezegd hebbende:

Kom maar op, 2023!

We zullen altijd deels afhankelijk blijven van donaties en giften, maar dat is niet vreemd voor een vereniging zonder winstoogmerk. Ook jouw steun blijft dus welkom.

Wil je ons steunen? Doe dan een donatie via onderstaande bankgegevens:

IBAN: BE36 7350 2089 3481
ten name van: 78 VZW
te plaats: Ham

of zoek de fooienpot in de club even op.

Wanneer je vragen hebt of op een andere manier wil en kan helpen, horen we graag van je!

Hartelijke groet namens alle vrijwilligers,

KapiteinG