Lieve leden, vrijwilligers, liefhebbers en geïnteresseerden,

Iedereen die mij aan de deur heeft meegemaakt weet dat ik niet altijd de snelste persoon ben 😉 vandaar dat er nu ook al wijzigingen in de events zijn gemaakt terwijl we ze nog niet hadden aangekondigd in een nieuwe update.

Het braafste kind van de klas heeft meestal de minste vrienden. Nu hebben we gelukkig aan vrienden geen gebrek, maar we merken wel dat er gevolgen zijn. Aan de ene kant willen we als vereniging zo goed als kan binnen de lijntjes kleuren en zorgen we dat we voldoen aan alle geldende regelgeving, ook als het om corona gaat. Aan de andere kant merken we dat veel van onze leden zeggen “we willen wel komen, maar wachten nog op versoepelingen/tweede vaccinatie/code geel in plaats van oranje/enzovoorts*”.
Doorhalen wat niet van toepassing is

Dit is heel begrijpelijk, zelf ben ik een van die mensen die wekelijks een test uit de kast pakt voor de zekerheid (en ik heb mijn tweede prik vanavond). Maar het gaat niet samen met het optimistische “we gaan weer vol open” dat we hebben ingezet in de club.

Een aantal doelgroepavonden (Kennel voor pupplay, Kink&Pink voor lustgerichte BDSM met een swingersrandje, DomiNation voor protocol) zijn gewoon nog te vroeg gebleken. De focus op interactie met anderen op deze avonden maakt dat het aantal aanmeldingen te laag ligt voor een toffe avond in de sfeer die we voor ogen hebben.

De “gewone” speelavonden, waaronder we ook de kennismakingsavonden rekenen, lopen er nu tegenaan dat er te veel spreiding is over de avonden. Daardoor hebben we in een weekend twee avonden met halve of lagere bezetting. Niet alleen is dat financieel lastig voor de vereniging, het is ook minder leuk voor de mensen die komen. Meer hierover onder de kopjes “Openingstijden en dagen” en “Financiële zaken”.

Voor iedereen die het heeft gemist nog even de laatste vier updates in het thema “we gaan weer open”:

In deze update zal ik naast de gewijzigde agenda en de financiën natuurlijk ook nog aandacht besteden aan de plannen die er verder zijn en de online planning en Discord-nieuws. Maar eerst nog even een recap van de maatregelen zoals die met ingang van komend weekend van toepassing zijn.

Samenvatting corona-maatregelen

  • We vragen iedereen die niet volledig gevaccineerd is om een thuistest te doen. Aan de deur zal er worden gevraagd of dit is gedaan, bij twijfel zeggen we nee.
  • Mondkapje is nog steeds verplicht bij verplaatsen. Zit je aan tafel of ben je aan het spelen mag die af.
  • Restaurant werken we nog steeds met reserveringen zodat we altijd genoeg afstand kunnen garanderen voor mensen die dat willen (zie volgende punt).
  • Bovenop een huishouden (tegenwoordig gelden alternatieve relatievormen van mensen die niet op hetzelfde adres wonen ook als huishouden) mogen er acht mensen bij je aan tafel. Dit laat dus zeer veel ruimte, echter altijd overleggen. Ook wanneer iedereen gevaccineerd of getest is zijn er mensen die liever nog even wat afstand houden.
  • De douches mogen pas weer open wanneer het risiconiveau in Vlaanderen onder code oranje zit (we verwachten dat dit deze maand zal zijn).
  • Nog steeds alleen zittend drinken, we brengen drankjes aan tafel.
  • De meeste spatschermen zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor anderhalve meter afstand. Er is dus ook wanneer je niet bij anderen aan tafel wil weer contact mogelijk.
  • De luchtkwaliteit monitoren we de hele avond door, om de lucht zo fris mogelijk te houden hebben we regelmatig een raam of deur open staan.
  • Zolang we iedereen de optie moeten kunnen bieden om op anderhalve meter afstand van anderen te zitten blijft het aantal beschikbare plekken per event beperkt tot 21. Geef door als je samen komt, dat kan verschil maken en ruimte geven voor meer bezoekers op een avond.

Openingstijden en dagen

Zoals eerder al gezegd gaan we het aantal openingsdagen beperken en zullen een aantal events (Kennel 78, Kink&Pink en DomiNation) pas weer in september opstarten.

Voor nu betekent dit dat we met ingang van het tweede weekend juli tot en met eind augustus alleen op de zaterdag geopend zullen zijn. We plakken er wel een extra uurtje voor aan, dan kunnen we er wat langer van genieten. Voor iedereen die naast de zaterdag ook op een andere dag wil spelen verlagen we de verhuurprijzen, hierover verderop in deze update meer.

Het komende weekend blijft ongewijzigd:

Daarna dus alle events op zaterdag van 18.00 uur tot 01.00 uur:

Discord-nieuws: bijna server level 3!

Ña de vorige update zijn er flink wat boosts gedoneerd door mensen met Discord nitro, waardoor de kwaliteit van de audio/videokanalen flink omhoog is gegaan. We zijn nog 7 boosts verwijderd van een niveau 3 server, en dan hogen we de limieten voor een aantal kanalen op naar 20 gebruikers. Heb je Discord Nitro? Doneer een boost!

Ben je benieuwd? Kijk dan eens op: https://fetishclub78.be/bdsm-chat/

Op onze servers staan de komende tijd de volgende events gepland:

Verhuur voor leden goedkoper

We verhuren de club buiten openingstijden al veel langer als studio, voor privéfeestjes of gewoon voor mensen die privé willen spelen. Hierin hebben we altijd onderscheid gemaakt tussen commerciële huurders (denk aan mensen die gangbangs organiseren, professionele domina’s die de club als studio gebruiken) en niet-commerciële huurders (leden van de vereniging die gewoon privé willen spelen of zelf een feestje organiseren).

Voor commerciële huurders blijven de tarieven gelijk (op aanvraag), maar voor de leden willen we graag wat doen gezien de meer beperkte openingsdagen op dit moment. Hou er wel rekening mee dat bar en restaurant niet geopend zijn bij privé afhuren, anders gelden er andere tarieven.

Met ingang van de komende maand is privé afhuren voor leden 50% goedkoper. Dit betekent dat je voor privé afhuren geen 25 euro per persoon per uur betaalt, maar 12,25 per persoon per uur. Met zijn tweetjes heb je dus voor 50 euro de club twee uur lang volledig tot je beschikking.

Wil je je jaarkaart inzetten voor privé afhuren als lid? Dat mag, dan gaat er per uur 1 bezoek van je jaarkaart af (de effectieve waarde van een jaarkaartbezoek is € 12,50). De jaarkaart blijft persoonsgebonden, je kan er dus niet mee betalen voor anderen.

Wil je je 10=11 rittenkaart inzetten voor privé afhuren als lid? Dat mag, dan gaat er per twee uur per persoon 1 bezoek van je rittenkaart af. De rittenkaart is net zoals op gewone dagen niet persoonsgebonden, dus kan voor alle bezoekers worden gebruikt. (Met twee personen 1 uur is bijvoorbeeld 1 bezoek van de rittenkaart af.)

Om de club af te huren mail je ons even of stuur je ons een privébericht via het clubaccount op Fetlife.

Financiële zaken

In de vorige writing heb ik gemeld dat we tegen eind juli nog een bedrag van ongeveer 2.700 euro bij elkaar moeten krijgen met donaties, inkom en fooi. We hebben de maand juni rond gekregen, maar wel met een beetje schuiven – de sponsoring is een maand eerder binnen gekomen. Voor juli moeten we effectief nog 2.000 euro binnen krijgen, daarbij is dan een bedrag van 3.000 euro aan achterstallige betalingen opgeschoven naar augustus (in goed overleg, met de mogelijkheid dit nog verder op te schuiven).

We gaan nu proberen maandelijks af te lossen op die achterstallige 3.000 euro, terwijl we de lopende lasten bij blijven houden. Dit blijft natuurlijk uitdagend, maar het lukt al meer dan een jaar om in deze moeilijke omstandigheden overeind te blijven, dus het kan alleen maar beter worden.

Het rondkrijgen van dit alles was ook een overweging bij het tijdelijk beperken van de openingsdagen. Maar realistisch gezien zou twee volle avonden per week toch niet haalbaar zijn, dus dan kunnen we beter zorgen dat iedereen die komt wel de sfeer en ervaring heeft die jullie gewoon zijn wanneer jullie in de club “thuis komen”.

Wil je ons steunen? Doe dan een donatie via onderstaande bankgegevens:

IBAN: BE36 7350 2089 3481
ten name van: 78 VZW
te plaats: Ham

of via Paypal: https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=DTVWQ2T3ZSR6C

Wanneer je vragen hebt of op een andere manier wil en kan helpen, horen we graag van je!

Blijf veilig, gezond, en wees lief voor elkaar! Hopelijk zien we jullie snel op Discord en in de club!

Hartelijke groet namens alle vrijwilligers,

KapiteinG